Borst- of kunstvoeding

Samen met de kraamverzorgster zullen we alle aandacht aan de voeding van jou en je kind besteden

Moedermelk  het is onomstotelijk bewezen, het is de beste voeding voor je pasgeboren kind. In moedermelk zitten veel stoffen die niet na te maken zijn. Het bevat antistoffen die een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van het immuunsysteem van de pasgeborene.  Zo beschermt moedermelk tegen verschillende aandoeningen als astma en infecties,  verlaagt moedermelk de kans op allergie en overgewicht op latere leeftijd en bevordert het een gezonde hersenontwikkeling bij baby’s.  Ook het lichaamscontact speelt een grote rol in de relatie tussen moeder en kind en de emotionele ontwikkeling.

Voor de moeder biedt het geven van borstvoeding ook voordelen; het is altijd meteen beschikbaar en op de juiste temperatuur,  je hoeft geen spullen mee te nemen als je samen op pad gaat en het is helemaal gratis. Bovendien hebben moeders die borstvoeding geven later minder kans op botontkalking, reuma en borstkanker.

borstvoeding.jpg
baby-verloskundige_27.jpg

Het lichaam van de moeder zorgt ervoor dat de samenstelling van de borstvoeding steeds ideaal is aangepast aan de behoeftes van het kind.  De eerste moedermelk, colostrum genoemd,  is gelig van kleur en bevat veel voedingsstoffen, mineralen en antistoffen  Colostrum is zeer calorierijk waardoor er maar heel weinig van nodig is om de baby de eerste dagen te voeden. De maag van de baby is dan nog heel klein en kan geen grote hoeveelheden verwerken. Na ongeveer twee weken is de colostrum veranderd in rijpe moedermelk en wit van kleur.

Als je om wat voor reden dan ook beslist om flesvoeding te geven zullen we je natuurlijk ook steunen en adviseren over de beste kunstvoeding voor je baby.

Kijk voor meer informatie op de website van het NCJ.

SAM

 

© 2022 Verloskundige Kortenhoef   |   Powered by BM-Media   |   Privacy verklaring