Bevallen, praktische informatie

Thuis bevallen
Vanaf 37 weken zwangerschap mag je thuis bevallen. Bij de thuisbevalling wordt de bevalling begeleid door een van ons. Daarnaast is er een kraamverzorgster van je kraamzorgbureau bij om te assisteren.

Als je thuis bevalt moet je er voor zorgen dat je bed vanaf 37 weken op de juiste hoogte staat. Dit heeft te maken met de ARBO wet van de kraamzorg en met de rug van je verloskundige. De thuiszorgwinkel of het kraamzorgbureau heeft hiervoor speciale klossen te leen.

Verder ontvangen zwangere vrouwen vaak een kraampakket van hun ziektekostenverzekering. Hierin zit alles wat nodig is voor de verzorging bij een thuisbevalling. Informeer hierna bij je eigen verzekering. Overige noodzakelijke dingen neemt de verloskundige zelf mee.

Ook als je thuis wilt bevallen, is het goed om altijd een tasje klaar te hebben staan om meteen naar het ziekenhuis te kunnen gaan. Het kan nodig zijn of misschien verander je op het laatste moment toch van gedachten.
baby-verloskundige_4.jpg
baby-verloskundige_8.jpg
In het ziekenhuis bevallen
Als je er voor kiest om in het ziekenhuis te bevallen zal een van ons je bevalling terplekke begeleiden met assistentie van een kraamverzorgster van het kraamzorgbureau. Voordat we naar het ziekenhuis gaan komen we meestal eerst thuis kijken hoe het gaat. We beslissen dan in overleg wanneer we naar het ziekenhuis gaan. Zorg dat je tas klaar staat om weg te gaan.

In onze omgeving vinden de poliklinische bevallingen meestal plaats in Tergooiziekenhuizen in Blaricum. Je hoeft je hier niet in te schrijven. De poliklinische bevalling kent wel een eigen bijdrage, deze verschilt per
verzekeraar. De hoogte kan je dus het best zelf controleren bij je verzekeraar.

Meestal ga je een paar uur na de bevalling weer naar huis. Het kraamzorgbureau neemt dan de zorg thuis over. Wij komen in je kraamtijd regelmatig kijken hoe het met jullie gaat.

Ook als je niet thuis bevalt moet je er voor zorgen dat je bed vanaf 37 weken op de juiste hoogte staat. Dit met het oog op de zorg in de kraamtijd.

SAM

 

© 2022 Verloskundige Kortenhoef   |   Powered by BM-Media   |   Privacy verklaring