Wat moet je allemaal regelen bij je zwangerschap?

Kraamzorg
Zodra je weet dat je zwanger bent kan je via je zorgverzekeraar kraamzorg aanvragen. Je kunt ook wachten tot na de echo, dan weet je precies wanneer je bent uitgerekend. Van sommige zorgverzekeraars ontvang je een kraampakket voor de kraamtijd. Informeer hierna bij je eigen verzekering.

Zwangerschapscursus
Meedoen aan een cursus kan zinvol zijn. Tijdens de meeste cursussen worden interessante onderwerpen besproken. Vaak worden oefeningen gedaan om soepel te blijven en om te leren ontspannen. Dit laatste kan een steun zijn tijdens de bevalling. Ook kan het gewoon gezellig zijn om met andere zwangere vrouwen onderling ervaringen uit te wisselen.
baby_liggend.jpg
Verloskundige_hulp_baby.jpg
Zwangerschapsverklaring
Om verlof te regelen heb je een zwangerschapsverklaring nodig. Zo'n verklaring kan tijdens een consult worden meegegeven.

Erkenning van het kind
Als jullie gehuwd zijn heb je de keuze welk achternaam je kind krijgt. De naam van moeder, van vader of van beide. Als jullie niet getrouwd zijn heb je deze keuze ook
maar dan moet het kind wel eerst erkend zijn door de vader. Doen jullie dit niet dan krijgt het kind automatisch de achternaam van de moeder. De erkenning regelen doe je samen (met paspoort!) bij de Burgerlijke Stand van je gemeente. Het best regel je dit voor de 28e zwangerschapsweek.

SAM

 

© 2022 Verloskundige Kortenhoef   |   Powered by BM-Media   |   Privacy verklaring